Warehouse/Office

The Pasture

Client Goals

The client sought out to reclaim flood plain land in Centerville to develop multiple retail and warehouse spaces for local businesses. This multi-unit building needed to be visible from Legacy Highway and allow tenants the ability to customize each space to fit the needs of their unique business.

Other Information

Special attention was given to the exterior facade to convey a professional outward facing presence for each business tenant. Rock-filled pillars and other accents adorn each entrance enclosure. Open interior ceilings provide a spacious and modern feel while maintaining a professional touch. Each tenant space includes warehouse access and storage through large bay door receiving areas.

In-depth Stats

Total Area212,055
Building sq ft51,634
Landscaped sq ft72,980
Floors2
Feature9 months
Project Date2013
LocationCenterville, UT

sp_pasture_slide_statfeature_450x191

Project Description

The Pasture multi-unit building is a beautiful example of combining the architectural and visual elements needed for a professional customer facing front while also meeting warehousing and industrial needs. As part of an effort to reclaim flood plain lands, the owner utilized wetland mitigation credits as part of developing this business area.

Project Type

New Construction

Services Rendered

  • Structural Engineering
  • Civil Engineering
  • Architectural Design
  • Site Planning
  • Entitlement
  • Surveying