Dental Office

Mountain View Dental

Client Goals

Client wanted a building with four tenant spaces and a large common area/entrance with a third floor overlook of the entrance. Tenant finishes needed to factor best practices for patient flow of traffic for treatment areas, admissions, and billing/checkout.

Other Information

The entrance exterior was designed with timber beams and high-reaching stone features. The interior atrium is designed to allow natural sun light to flood the area, minimizing the need for artificial lighting and increasing the aesthetic appeal of the space upon entering. Both construction staking and construction administration were provided by Silverpeak.

In-depth Stats

Square Footage21,139
Storage2,034
Floors3
Date2014
LocationPleasant View, UT

sp_mtnview_stat_feature_450x191

Project Description

The Mountain View Dental building adds visual appeal to the business area with beautiful timber beams, a high-reaching stone exterior. The front elevation is 2-stories tall with a separate entrance for employees and vendors creating optimal foot traffic for patients. The rear elevation exposes all three stories.

Project Type

New Construction

Services Rendered

  • Structural Engineering
  • Civil Engineering
  • Architectural Design
  • Site Plan
  • Construction Staking
  • Construction Administration